Mangosorbet Mmmm....

Antal portioner: 4
Ingredienser

2 2 mogna mangofrukter à 300 gfddfvw
2 2 dl vatten
2 2 dl socker
2 msk pressad citronsaft

Gör så här                                              

1. Häll socker och vatten i en kastrull. Låt det koka ihop till en simmig lag, ca 5 minuter.

2. Skala mangofrukten och skär den i klyftor, in mot den stora kärnan i mitten. Lägg fruktköttet i en matberedare eller mixer och kör till mos. Tillsätt sockerlagen och smaka av med pressad citronsaft.

3. Lägg fruktmassan i en skål och ställ den i frysen minst 5 timmar. Vispa fruktmassan några gånger under infrysningen, då förhindras att det bildas iskristaller i sorbeten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0